Для Литви є реальна загроза імперських задумів Росії - екс-президент Адамкус

Вівторок, 10 березня 2015, 14:23

Імперські цілі Росії сьогодні представляють реальну загрозу для Литви, але членство в НАТО забезпечує безпеку країни.

Про це заявив екс-президент Литви Валдас Адамкус, повідомляє Delfi.

"Якщо стежити за подіями, за тим, що відбувається у нас під боком, на сході, і за певними висловлюваннями, особливо посадових осіб, членів Держдуми РФ, то в моєму розумінні, реальна загроза для Литви існує", - сказав Адамкус.

За його словами, загрозу представляють імперські задуми сусідньої Росії. "Якщо з Україною "розберуться", то, мені здається, імперські цілі Росії не змінилися, і вони спробують повернути собі те, що було брутально зроблено в 1940 році проти Литви та інших держав Балтії. Тому в Литві є занепокоєння і робляться певні кроки, на мій погляд, це зважений підхід", - сказав екс-президент.

За його словами, членство Литви в НАТО надає певну безпеку, Литві лише потрібно подбати про оборону, поки прийдуть на допомогу сили Альянсу.

"Наш обов'язок - належним чином підготуватися і допомогти силам НАТО встигнути підійти ближче або бути в Литві і чинити опір російської агресії", - сказав Адамкус.

Екс-президент також підтримав пропозицію на п'ять років повернути систему військового призову. За його словами, служба в армії готує юнаків до життя, формує особистість.

Говорячи про ситуацію в Україні і дії міжнародного співтовариства, колишній президент Литви сказав, що, на його погляд, з Росією, слід діяти жорсткіше.

"Кремль розуміє тільки мову сили, і тільки на цій мові з ним потрібно говорити", - сказав він.

За словами Адамкуса, варто було б також запровадити додаткові санкції відносно Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: