Україна реформує сектор безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО - Клімкін

Четвер, 12 березня 2015, 12:43

Україна працює над реформуванням сектора безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

Про це заявив глава МЗС Павло Клімкін, виступаючи на презентації результатів 100 днів роботи уряду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр зазначив, що Кабінет міністрів схвалив річну програму співпраці з НАТО. "Це не просто 50 сторінок тексту. Кожне слово має практичний вимір і значення. Ми працюватимемо над виконанням кожного заходу", - сказав він.

Крім того, Клімкін нагадав про п’ять трастових фондів із НАТО, "які роблять все - від допомоги нашим Збройним силам в питаннях логістики до допомоги нашим пораненим героям".

"Ми маємо унікальну програму взаємосумісності, і наша мета дуже проста - зробити реформу в сфері безпеки і оборони таким чином, щоб цей сектор мав стандарти НАТО і відповідав цим стандартам, оскільки стандарти НАТО є стандартами цивілізованого світу", - наголосив глава МЗС.

Крім того, за його словами, зараз існує європейська та трансатлантична єдність в українському питанні, унікальний пакет фінансової допомоги для України, готовність і надалі підтримувати реформи в Україні, а також пакет гуманітарної допомоги (100 млн євро від ЄС лише за останні місяці).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.