Президенти можуть обговорити конфлікт в Україні у "веймарському форматі"

Четвер, 12 березня 2015, 17:21

Президент Франції та Польщі Франсуа Олланд і Броніслав Коморовський, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель можуть за кілька тижнів зустрітися для обговорення конфлікту в Україні.

Про це заявив прем’єр Франції Мануель Вальс на прес-конференції зі своєю польською колегою Евою Копач, повідомляє Onet.pl.

"Сам факт, що президенти Франції та Польщі і канцлер Німеччини можуть зустрітися у форматі "веймарського трикутника" за кілька тижнів перед виборами 10 травня в Польщі, буде виразом доброї волі щодо Польщі, але передусім в інтересах всього ЄС, зокрема, у підході щодо перспектив врегулювання кризи в Україні і втілення Мінська-2", - сказав Вальс.

Як відомо, "веймарський трикутник" - неформальне об’єднання Німеччини, Франції та Польщі, яке виникло у 1991 році з метою просування Польщі до ЄС і НАТО.

Після початку кризи в Україні чимало політиків висловлювали стурбованість з приводу того, що Польща не бере участі у переговорах з врегулювання і таким чином перемовини проходять у нормандському форматі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: