Могеріні обіцяє продовжити політику невизнання анексії Криму

Понеділок, 16 березня 2015, 12:38

Європейський союз не визнає приєднання Криму і Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати цей акт порушення міжнародного права.

Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні на сайті Ради ЄС.

"Через рік після проведення незаконного та нелегітимного "референдуму" і подальшого незаконного приєднання Криму і Севастополя Російською Федерацією, Європейський союз, як і раніше твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться в документі.

Зазначається, що незаконна анексія Криму і Севастополя також є прямим викликом міжнародній безпеці, з серйозними наслідками для міжнародного правопорядку, який захищає єдність і суверенітет усіх держав.

"Європейський союз буде як і раніше повною мірою реалізувати свою політику невизнання, в тому числі шляхом обмежувальних заходів. ЄС знову закликає держави-члени ООН розглянути можливість прийняття аналогічних обмежувальних заходів, відповідно до постанови Генеральної асамблеї ООН 68/262", - йдеться в заяві.

ЄС також підтверджує свою глибоку заклопотаність у зв'язку з безперервним нарощуванням військової потужності і погіршенням ситуації з правами людини в Криму, у тому числі порушеннями свободи слова та переслідуванням осіб, що належать до меншин.

"Європейський союз знову повторює свій заклик забезпечити міжнародні суб'єкти з прав людини повним, вільним і необмеженим доступом до всієї території України, включаючи Крим і Севастополі", - зазначили в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.