Рада ЄС дала "зелене світло" угоді про асоціацію з Боснією і Герцеговиною

Понеділок, 16 березня 2015, 15:32

Рада ЄС з закордонних справ у понеділок у Брюсселі погодився підписати Угоду про стабілізацію та асоціацію з Боснією і Герцеговиною та завершити процес його вступу в силу.

Про це йдеться в заяві на сайті Ради ЄС.

"Рада ЄС вітає письмове зобов'язання президії БіГ від 29 січня, його підписання лідерами політичних партій і затвердження парламентом БіГ 23 лютого 2015 року під час візиту Верховного представника ЄС Федеріки Могеріні у Сараєво", - йдеться в заяві.

З урахуванням вжитих Боснією і Герцеговиною зобов'язань, Рада відзначає, що необхідні умови, що містяться в документі, були виконані, і погоджується з тим, щоб продовжити укладення та набрання чинності Угоди про стабілізацію та асоціацію з Боснією і Герцеговиною.

Рада закликає керівництво країни повністю виконати свої зобов'язання і обов'язки, у тому числі ті, які стосуються адаптації майбутньої Угоди, щодо проведення реформ.

"Програма реформ повинна бути розроблена при консультації з громадянським суспільством, включати в себе реформи, визначені Копенгагенськими критеріями і прийнятим ЄС "Пактом про зростання і зайнятість", - наголошується в документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.