Комплекс будівель на Потсдамській площі в Берліні продають за 1,5 млрд євро

Вівторок, 17 березня 2015, 16:36

Низка будівель на Потсдамській площі у Берліні, одній з найзнаменитіших площ у Німеччині, буде запропонована для продажу приблизно за 1,5 млрд євро.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Ріелторська компанія Eastdil Secured визначила для продажу 18 будівель. Продавцем є стокгольмська компанія SEB AB, якій належить нерухомість, через фонд SEB ImmoInvest, що закривається.

На Потсдамській площі домінують розкішні готелів і офісні будівель, що були побудовані на місці пустирю, на який перетворилася площа після бомбардувань під час Другої світової війни. Після війни тут проходила Берлінська стіна.

Після возз'єднання Німеччини, компанії Daimler AG і Sony Corp. інвестувала більше 1 млрд євро, щоб побудувати комплекс футуристичних хмарочосів і кінотеатрів по всій площі, яка тепер є однією з найбільш впізнаваних пам'яток Берліна.

Активи SEB включають в себе Mandala Hotel, кінотеатр CinemaxX і торговий центр Arkaden. Майно, за проектом архітекторів, має близько 500 тисяч квадратних метрів ресторанів, офісів, квартир, магазинів, громадських площ і вулиць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: