Польща і США проведуть військові маневри із розгортанням системи ППО Patriot

Четвер, 19 березня 2015, 13:12

30 одиниць військової техніки та 100 американських солдатів, які розміщуються в Німеччині, візьмуть участь у військових маневрах, які розпочнуться у найближчі дні в Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

У тренуваннях разом із американцями братимуть участь польські військові з 37-ї ракетної дивізії повітряної оборони, 38-ї дивізії забезпечення та командування 3-ї бригади повітряної оборони.

Американські сили на території Польщі розмістять системи протиповітряної та протиракетної оборони Patriot у рамках підготовки, що має на меті показати готовність армії США у будь-який момент розташувати ці системи на території країн НАТО.

Підготовка охопить, зокрема, захист важливих об’єктів, сухопутних військ та жителів від балістичних ракет та атаки з повітря.

У Польщі знаходяться три військові підрозділи, які братимуть участь у маневрах. Американські військові постійно проходять вишкіл у Польщі, Литві, Латвії та Естонії.

Операція Atlantic Resolve, у рамках якої американці присутні на сході Європи, була розгорнута у відповідь на дії Росії.

Як повідомлялося, 19 березня, для участі у міжнародних навчаннях НАТО Operation Summer Shield XII в Латвію прибули американські вертольоти Black Hawk.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.