Економічні санкції зберігатимуться мінімум до кінця 2015 року - Туск

П'ятниця, 20 березня 2015, 08:35

Економічні санкції ЄС проти Росії будуть тісно пов'язані з виконання мінських угод та зберігатимуться мінімум до кінця 2015 року.

Про це йдеться в заяві президента Європейської ради Дональда Туска за результатами першого дня саміту ЄС.

"Лідери вирішили вирівняти наш режим санкцій відповідно до реалізації мінських угод, підписаних  за посередництва канцлера Меркель і президента Олланд",  - зауважив він.

"Європейська Рада погодилася з тим, що тривалість економічних санкцій буде чітко пов'язана з повною реалізацією мінських угод, беручи до увагу, що вона очікується до кінця 2015 року",  - зазначив Туск.

"Крім того, Європейська Рада готова приймати подальші рішення в разі необхідності", - додав він.

Окрім того, в заяві підкреслюється необхідність боротися з російською "дезінформацією".

Як зазначається, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні повинна підготувати стратегічний план з комунікації ЄС до наступного саміту у червні.

"Європейський Союз, як і раніше готовий підтримати режим припинення вогню  і позитивно реагувати на прогрес. І ми будемо продовжувати підтримувати внутрішньої програму реформ України, у тому числі фінансово",  - наголошується в заяві Туска.

Нагадаємо, раніше високий представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що рішення щодо санкцій грунтуватиметься на виконанні мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.