Прем'єр Польщі проситиме Вишеградську четвірку підтримати санкції проти РФ

Четвер, 19 березня 2015, 17:03

Прем'єр-міністр Польщі Ева Копач заявила, що проситиме лідерів Угорщини, Чехії, та Словаччини зайняти спільну позицію у питанні санкцій протии Росії.

Про це вона, як повідомляє корреспондент "Європейської правди", сказала перед самітом лідерів ЄС у Брюсселі.

"За хвилю маю зустріч з представниками Вишеградської четвірки, буду просити зайняти спільну позицію і бути солідарними у питання санкцій проти Росії. Очевидно, що ми маємо їх продовжувати. Мусимо бути солідарні, бо в тому наша сила" - сказала вона.

За її словами, це єдина можливість завершити те, що відбувається на сході України.

При цьому Ева Копач висловила сподівання, що Угорщина , Чехія та Словаччина, де раніше лунали голоси за послаблення санкцій, на саміті не будуть блокувати рішення щодо санкцій.

"Вже було таке, коли окремі країни говорили одне (про послаблення санкцій – ред.), а коли приходив час приймати рішення – говорили одним голосом з рештою країн ЄС" - зазначила Копач.

За словами польського прем'єра, саміт має зафіксувати свою чітку позицію щодо продовження санкцій, навіть якщо рішення не буде прийняте сьогодні.

"Має бути тверде рішення. Навіть якщо його не приймуть сьогодні, але повинне бути чітке рішення, що санкції, які закінчуються в липні, мають бути продовжені до кінця року." - сказала вона.

За її словами у висновках саміту має бути конкретний запис про те, що ЄС "продовжує санкції до кінця року".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.