Пропозиція Росії з будівництва "Турецького потоку" прийнятна - Ердоган

П'ятниця, 20 березня 2015, 18:39

Пропозиція Росії з будівництва газогону "Турецький потій" для постачання газу в країни Євросоюзу є прийнятною.

Про це сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган за підсумками переговорів з Петром Порошенко у Києві.

"Спершу Росія планувала через Болгарію доставляти природній газ до європейських споживачів. Для втілення цього проекту вони навіть попросили дозволу використовувати наші територіальні води і ми дозволили. Але згодом Болгарія відмовила Росії в дозволі на проходження газогону по своїй території", - сказав Ердоган.

За його словами, оцінивши пропозицію щодо будівництва газогону, Туреччина вважає її прийнятною. "Зараз неможливо передбачити, яким буде попит і пропозиція в Європі в майбутньому", - додав він.

Ердоган нагадав, що найбільше газу Туреччина отримує саме з Росії, далі йдуть Іран і Азербайджан. "Цей проект є свого роду урізноманітненням джерел постачання газу", - сказав турецький президент.

Як повідомлялося, влада Туреччини стурбована з приводу занадто великої залежності від російських енергоносіїв, а тому плани Росії щодо нового газопроводу до південно-східної Європи навряд чи просунуться настільки швидко, як цього прагне Москва.

Раніше віце-президент Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович заявив, що плани Росії побудувати новий газопровід через Туреччину в обхід України як транзитної країни для транспортування газу в Європейський Союз не спрацюють.

Як відомо, глава "Газпрому" Олексій Міллер під час першого візиту до Росії нового заступника голови Єврокомісії з енергетики Мароша Шефчовича заявив, що транзит газу до Європи, який здійснюється через Україну, буде перенаправлений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: