Лайнер A320, схоже, ще був під контролем, коли врізався в скелю

Середа, 25 березня 2015, 18:45

Лайнер Aerobus A320 компанії GermanWings, що зазнав катастрофи на півдні Франції, рівномірно знижувався протягом 9 хвили, доки не врізався в скелю, а його траєкторія схожа на те, що літак перебував під контролем.

Про це заявив керівник Бюро розслідування та аналізу (BEA, відповідальне за розслідування обставин катастрофи) Ремі Жуті під час прес-конференції в середу ввечері, повідомляє "Європейська правда".

"Траєкторія зниження схожа на таку, якби літак був під контролем. Водночас, немає інформації, чи не йдеться про автопілот", - зазначив посадовець.

 

Ремі Жуті наголосив, що розшифрування з "чорної скриньки" вдалося дістати аудіо запис розмов, що мали місце в кабіні перед падінням літака, але їх розшифрування ще триває. Посадовець відмовився коментувати, чи йдеться про розмову пілотів, чи там булі інші голоси, зазначивши, що це буде повідомлене після більш детального аналізу аудіозапису.

Він відмовився від будь-яких припущень щодо причин катастрофи, але виключив, що літак розбився через погодні умови. "Ми не маємо жодних даних, які б про це свідчили", - заявив керівник BEA.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.