Швейцарія та Сербія не підтримали ініційовану Україною заяву в Раді ООН з прав людини

Четвер, 26 березня 2015, 16:37

Ініційовану Україною заяву в Раді ООН з прав людини підтримали 43 держави, проти з європейських країн висловилися Сербія та Швейцарія.

Про це у своєму Facebook написав народний депутат, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

"Ініційовану Україною заяву в Раді ООН з прав людини, з європейських країн, не підтримали Сербія (прогнозовано) і раптово Швейцарія. Зробимо позначку. Текст дуже хороший. За - 43 держави", - написав він

В заяві, зокрема вітаються зусилля України з захисту прав людини, прийняття пакету з боротьби з корупцією та розвиток Національної стратегії з прав людини.

"Ми також вітаємо зобов'язання України, як і раніше, неупереджено розслідувати всі порушення і зловживання у галузі прав людини", - йдеться в документі.

В заяві наголошується, що, незважаючи на перешкоди, Україна ступила на шлях реформ.

Крім того, країни, які підтримали документ, закликали сторони до виконання мінських угод, а Росію – використати весь свій вплив, щоб натиснути на незаконні формування на сході України.

Крім того, в документі висловлюється стурбованість ситуацією з правами людини в окупованому Криму і тим, що Росія досі продовжує утримувати українську льотчицю Надію Савченко і режисера Олега Сенцова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: