Перший призов до армії Литви відбудеться вже в травні

П'ятниця, 27 березня 2015, 12:05

Міністр оборони Литви Юозас Олекас підписав наказ, яким встановив, що в цьому році призов в литовську армію розпочнеться 11 травня.

Про це повідомляє видання Delfi.

В цей день, під наглядом представників громадськості, будуть складатися списки призовників цього року, і їм почнуть відправляти повістки. У цьому році планується призвати 3000 юнаків - частина з них будуть добровольцями, повідомили в Міноборони.

"Хоча офіційний початок призову буде в травні, я закликаю всіх юнаків і дівчат від 18 до 38 років, які бажають добровільно виконати обов'язок перед батьківщиною, вже зараз реєструватися в найближчих відділеннях адміністрування військового обов'язку. У добровольців буде перевага при виборі місця служби", - сказав міністр.

В першу чергу в армію будуть призивати людей, які самі виявлять бажання служити. Якщо число добровольців не буде достатнім, будуть призиватися військовозобов'язані віком від 19 до 26 років (включно).

Детальний план призову, який затвердить головнокомандувач Литовської армії, зараз готується, його буде оприлюднено на початку квітня.

Як повідомлялося, 19 березня Сейм Литви проголосував за повернення до строкової військової служби.

Раніше повідомлялося, що перший призов відбудеться у серпні-вересні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.