ЄС залишив ХАМАС у списку терористів, незважаючи на рішення суду

П'ятниця, 27 березня 2015, 19:41

Євросоюз залишив ХАМАС у списку терористичних організацій незважаючи на рішення суду ЄС про виключення цієї організації з переліку.

Про це пише видання Euractiv.

"ХАМАС залишається у списку протягом розгляду апеляції Ради на грудневе рішення суду" - заявила представник Європейської ради Сюзанна Кіфер.

У ХАМАСзасудили таку позицію ЄС.

"Це рішення повністю суперечить рішенню суду. Це несправедливо по відношенню до наших людей і потурає подальшій окупації та злочинам. Ми відкидаємо це рішення і закликаємо ліквідувати всі форми несправедливості щодо нашого народу і ХАМАС" - заявив речник ХАМАС Фавзі Бахрум.

Військове крило ХАМАС було додано до списку терориристичних організацій у грудні 2001 року. Пізніше, в 2003 році ЄС включив і політичне крило організації до чорного списку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Європейського союзу скасував рішення ради ЄС про внесення ХАМАС до списку терористичних організацій і про замороження її рахунків.

Пізніше Рада Європейського союзу вирішила оскаржити рішення Суду ЄС щодо виключення ХАМАС зі списку терористичних організацій. Очікується, що процес триватиме до півтора року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.