РФ порушила базові принципи, заборонивши в'їзд євродепутату - Єврокомісія

Вівторок, 3 березня 2015, 13:43

Росія порушила базові принципи дипломатичних стосунків, заборонивши в'їзд євродепутату та колишньому міністру закордонних справ Латвії Сандрі Калнієте.

Про це заявила речниця високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Коч’янчич під час прес-брифінгу у Брюсселі.

"Як ви знаєте, у пані Калнієте є дипломатичний паспорт, вона прямувала до Москви взяти участь у прощанні з Борисом Нємцовим, якого брутально вбили минулого тижня. Пояснення, дане в цьому випадку, говорило, що євродепутат несе загрозу безпеці РФ, на наш погляд не є аргументованим", - наголосила вона.

"Воно також не відповідає духу Угоди про спрощення видачі віз між Росією та ЄС, яка все ще діє", - додала Коч’янчич.

"Ми також шкодуємо, що це вже не перший випадок заборони на в'їзд відповідно до такої очевидно необгрунтованої причини. Ми очікуємо, що будуть вжиті заходи для того, щоб уникнути подібних інцидентів в майбутньому", - відзначила вона.

Як повідомлялося, колишньому міністру закордонних справ Латвії, депутату Європарламенту Сандрі Калнієте, що прибула до Москви на похорон політика Бориса Нємцова, відмовили у в'їзді до Росії.

МЗС Латвії висловило глибоке обурення у зв'язку з  таким рішенням РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.