МЗС Польщі: ми не знали про список поляків, яким РФ заборонила в’їзд

Вівторок, 3 березня 2015, 16:06

Міністерство закордонних справ Польщі не було поінформоване про наявність списку нев'їздних до Росії поляків.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції речник відомства Марчін Войчеховський, повідомляє TVN24.

"Про цю заборону ми дізналися вчора у другій половині дня після того як оголосили про склад делегації Польщі і, згідно з практикою, звернулися за допомогою в організації візиту" - сказав він.

Войчеховський додав, що в "усній розмові посол РФ  розповів, що заборона в’їзду для пана Борусевича є реакцією на санкційну політику проти Росії".

"На відміну від ЄС, який оприлюднює перелікосіб, щодо яких застосовуються візові санкції, РФ не має такої практики, тому ми не мали жодного шансу діснатися про цей список" - сказав Войчеховський.

За його словами, тепер в МЗС Польщі повинні розглянути питання про звернення до Росії з вимогою надати "чорний список" поляків.

Нагадаємо, Росія відмовила у візі маршалку Сенату Польщі Богдану Борусевичу, який мав прибути до Москви, щоб взяти участь у похороні російського опозиціонера Бoриса Нємцова.

Польське МЗС направило РФ в зв’язку з цим ноту протесту.

У той же час в російському МЗС заявили, що представники іноземних делегацій, яких не пустили до Росії на церемонію прощання з Борисом Нємцовим, знали, що знаходяться в санкційних списках РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.