НАТО має посилити підтримку України, Грузії та Молдови - спецпредставник генсека

Понеділок, 30 березня 2015, 14:02

Україні, Грузії та Молдові потрібна більша підтримка НАТО.

Про це заявив спецпредставник генсека НАТО в країнах Південного Кавказу та Середньої Азії Джеймс Аппатурай, виступаючи на відеоконференції в рамках Атлантичної ради Грузії, передає Інтерфакс.

"Україна, Молдова і Грузія відчувають великий тиск з боку Росії з метою зміни свого зовнішньополітичного курсу", - зауважив він.

"Ми в НАТО вважаємо, що всі три країни заслуговують більшої підтримки з метою підвищення своєї обороноздатності", - додав Аппатурай.

"Можу сказати, що до теперішнього часу Грузія отримує найбільшу допомогу НАТО. Ми створюємо спільний навчально-тренувальний центр, а також школу підвищення обороноздатності", - відзначив спецпредставник генсека.

Він зазначив, що якщо окремі країни також вирішать надати допомогу Міноборони Грузії оснащенням або тренінгами, це доповнить зусилля НАТО.

За оцінками Аппатурая, імплементація отриманого Грузією на саміті НАТО в Уельсі спеціального пакета йде хорошими темпами.

"Темпи дуже хороші. Наші експерти допомагають Грузії у створенні сучасного тренувального центру. Ми виділили робочу групу, яка скоро буде в Грузії. Влітку у нас будуть спільні навчання в Грузії", - заявив Аппатурай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.