Частина зобов’язань України перед ЄС поки не виконані

Вівторок, 31 березня 2015, 17:34

Частина зобов’язань України в рамках другого етапу лібералізації візового режиму залишається ще в процесі реалізації.

Про це заявила голова комітету ВР з євроінтеграції Ірина Геращенко за підсумками засідання Національної ради реформ, повідомляє сайт президента.

За словам Геращенко, потребують вирішення проблеми захисту внутрішніх паспортів, персональних даних, вдосконалення протидії використанню підроблених документів, а також забезпечення всіх пунктів пропуску обладнанням для зчитування та перевірки електронних паспортів.

Вимагає посилення робота в правоохоронній сфері та боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом і корупцією, а також в протидії дискримінації. Крім того, Україні необхідно внести зміни до законодавства про біженців.

"Найбільше нарікань сьогодні на роботу Державної міграційної служби. Вона має ретельно попрацювати над виконанням технічних зобов’язань перед Європейською стороною для лібералізації візового режиму", – зазначила Геращенко.

В той же час вона нагадала, що Україна на шляху до безвізового режиму виконала значну роботу, а Верховна Рада прийняла переважну більшість необхідних законодавчих актів.

Зміни стосуються міграційної сфери (створення законодавчої та матеріальної бази для переходу на біометричні документи), боротьби з дискримінацією та корупцією, управління кордоном, боротьби з наркотрафіком та відмиванням нелегальних доходів.

Україна також приєдналася до міжнародних конвенцій у сфері захисту персональних даних та протидії торгівлі людьми. 

Як повідомлялося, в Європі занепокоєні повільним ходом реформ в Україні і тим, що боротьба з корупцією просувається дуже мляво.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: