Лінкявічюс: рано чи пізно санкції продовжать

Субота, 7 березня 2015, 10:06

Раніше чи пізніше санкції проти Росії будуть продовжені, однак наразі такого питання нема в порядку денному.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", сказав глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс в суботу у Ризі на наформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС.

"Воно (рішення про продовження санкцій – ред) може бути прийняте швидше раніше, ніж пізніше – коли прийде час" - сказав він.

"Однак наразі питання продовження санкцій не є темою дискусій. Його немає в порядку денному. Ми просто обмінюємося поглядами" - додав Лінкявічюс.

"У нас не було мети вирішити це питання, не було такого обговорення, націленого на результат", - зазначив глава МЗС Литви.

Крім того, за його словами попередні домовленості про збільшення кількості спостерігачів ОБСЄ в Україні не вирішують головної проблеми – доступу до кордону.

"Розширення місії ОБСЄ це добре, але недостатньо. Головна проблема не вирішена – я маю на увазі доступ до зовнішнього кордону,  обмежений доступ до гарячих точок. Однак збільшення кількості (спостерігачів – ред) це правильний крок, хоча він і не вирішить головної проблеми" - наголосив Лінкявічюс.

Нагадаємо, за результатами першого дня неформальної зустрічі глав МЗС міністри вирішили, що ЄС готовий розширити санкції у разі порушення Мінська-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: