Судно, прийняте у Швеції за підводний човен, виявилося технічним кораблем - ЗМІ

Понеділок, 13 квітня 2015, 10:42

Човен, помічений минулого року у водах Стокгольмського архіпелагу, виявився не підводним човном, а технічним кораблем.

Такий висновок від заступника начальника оперативних збройних сил країни контр-адмірала Андерса Гренстада отримав відставний офіцер ВМС Свен-Олоф Квіман, повідомляє Svenska Dagbladet.

"Згідно з аналізом, проведеним збройними силами країни, помічене поблизу Стокгольма судно "не є підводним човном", - пише газета.

Квіман зробив фото невідомого судна острові Лідінге, через які Швеція проводила другу військову операцію з пошуку невідомої субмарини в жовтні минулого року.

Квіман заявив, що як і раніше впевнений у своїй правоті, незважаючи на слова Гренстада.

"Адмірал Гренстад збирається приїхати сюди і розповісти нам, що сталося. Вони стверджують, що я бачив технічне судно під назвою "Time Bandit". Я буду розмовляти з Гренстадом, як вони прийшли до такого висновку", - сказав він.

Як повідомлялося, керівник прес-служби шведських Збройних сил Філіп Симон підтвердив інформацію ЗМІ про те, що Швеція проводила другу операцію з пошуку субмарини через тиждень після офіційних повідомлень про першу операцію.

Нагадаємо, з 17 по 21 жовтня Швеція здійснювала в Балтійському морі операцію з пошуку підводного човна, який, імовірно, належав Росії.

Пізніше в Міноборони Швеції підтвердили наявність у її водах невеликої субмарини.

18 грудня на шведських островах Форе та Готланд було знайдено російські сигнальні патрони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.