Шведські ЗМІ показали фото, через які почалась друга операція з пошуку субмарини

Фото
Вівторок, 13 січня 2015, 16:29

Швеція проводила другу військову операцію з пошуку невідомої субмарини в жовтні минулого року через фото, зроблені відставним офіцером військово-морського флоту, генерал-полковником Свеном-Олофом Квіманом.

Про це пише шведське видання DN.se, публікуючи відповідні знімки.

Квіман розказав, що 31 жовтня о 15.30 з вікна свого будинку на острові Лідінге він побачив щось схоже на підводний човен.

"Я покликав дружину. Вона бачить те ж саме: підводний човен. Я виходжу на балкон з біноклем, в той час як вона дивилась в камеру", - сказав він.

За словами Квімана, він абсолютно впевнений в тому, що це був підводний човен, який сплив приблизно за 1100 метрів від берега.

"Це підводний човен, я абсолютно в цьому впевнився, коли я дивився в бінокль. Я бачив корпус над поверхнею води і бойову вежу", - сказав генерал.

Фото - dn.se

За словами Квімана, спочатку він подумав, що це шведська субмарина, адже вона була в надводному положенні.

"Але на ній не було шведських розпізнавальних знаків, що мають бути на підводних човнах. Вежа була повністю чорною. Крім того, шведські підводні човни більші і мають вищу вежу", - розповів Квіман, додавши, що невідома субмарина була завдовжки 30-45 метрів.

Як повідомлялося, керівник прес-служби шведських Збройних сил Філіп Симон підтвердив інформацію ЗМІ про те, що Швеція проводила другу операцію з пошуку субмарини через тиждень після офіційних повідомлень про першу операцію.

Нагадаємо, з 17 по 21 жовтня Швеція здійснювала в Балтійському морі операцію з пошуку підводного човна, який, імовірно, належав Росії.

Пізніше в Міноборони Швеції підтвердили наявність у її водах невеликої субмарини.

18 грудня на шведських островах Форе та Готланд було знайдено російські сигнальні патрони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.