В Естонії відзначають підвищений інтерес російських спецслужб

Понеділок, 13 квітня 2015, 17:08

Російські спецслужби виражають підвищений інтерес до Естонії.

Про це Поліція безпеки (КаПо) повідомляє у своєму свіжому щорічнику, опублікованому в понеділок, передає Postimees.

Як зазначається у документі, вороже налаштовані спецслужби Росії відчувають безпосередній інтерес до всього, що відбувається в Естонії в 2015 році: до виборів в Рійгікогу і формування нового уряду, до перебування в країні військового контингенту союзників, до кроків Естонії і її партнерів по ЄС і НАТО.

"Поряд із зростанням інтересу неминуче зростає і розвідувальна діяльність проти Естонської Республіки і проти її жителів. Оскільки формальні відносини з Російською Федерацією охолоджуються, можливо, що почнеться напружене стеження в нетрадиційних формах", - висловила припущення аналітична служба КаПо.

За її даними, саме на те, щоб посіяти недовіру і внести розкол в ряди коаліції західних країн, була спрямована і велика частина активності російських спецслужб протягом останнього року, особливо у зв'язку з вторгненням в Україну.

"До числа заходів, що використовуються російськими спецслужбами для досягнення результату, відносяться вплив на лідерів громадської думки,  тиск на політичну еліту з боку ділових кіл, використання преси для озвучування найважливіших для Росії зовнішньополітичних ідей і положень", - зазначаєполіція безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місію РФ в НАТО скорочують через підозру в шпигунстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.