Прикордонники можуть не впустити путінських байкерів на територію Польщі

Вівторок, 14 квітня 2015, 14:32

Рішення про те, впускати чи не впускати учасників мотопробігу з нагоди 70-річчя перемоги над нацизмом на територію Польщі буде приймати прикордонна служба країни.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Рафал Тжасковський, повідомляє TVN24.

"Поки що організатори мотопробігу не зверталися за польськими візами, однак вони можуть просити про візи в інших держав Шенгену", - зазначив він.

Однак, за його словами, якщо виникнуть сумніви щодо безпеки такого мотопробігу, то прикордонна служба прийме відповідне рішення.

"Рішення про не допуск когось із членів пробігу на територію Польщі може буде прийняте, якщо прикордонники виявлять, що хтось з "Нічних вовків", скажімо, перебуває під впливом алкоголю", - сказав Тжасковський.

Крім того, особисто він виступив проти проїзду територією Польщі тих, хто називає поляків-опонентів мотопробігу "нащадками наглядачів в нацистських таборах".

Раніше лідер "Нічних вовків" Олександр Залдостанов, відомий як "Хірург" назвав противників ідеї їхнього мотопробігу нащадками поліцаїв і наглядачів у нацистських концтаборах, а також заявив, що не відмовляється від ідеї пробігу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мотопробіг байкерів клубу "Нічні вовки", присвячений 70-річчю перемоги над нацизмом, викликав протест серед громадян Польщі, територією якої мають намір проїхати мотоциклісти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.