Євросоюз погрожує санкціями Google

Вівторок, 1 липня 2014, 11:33

Євросоюз погрожує санкціями Google через те, що найбільший у світі пошуковик при пошукових запитах ставить свої сервіси вище, ніж сервіси конкурентів. За словами експертів, від санкцій, якщо до них дійде справа, в першу чергу постраждають прості споживачі, передає The Telegraph.

Європейський комісар з питань конкуренції Хоакін Альмунія виступив із заявою про те, що Google недобросовісно поводиться на інтернет-ринку. За словами комісара, в пошуковій видачі Google ставить свої сервіси вище, ніж сервіси конкурентів. Наприклад, якщо вбити в пошуковий рядок назву пісні, то першим зявиться посилання на Play Music і лише потім - на інші музичні сервіси.

Таким чином, на думку Альмунії, це суперечить принципам вільної конкуренції і перешкоджає їй. Єврокомісар у своїх заявах спирається на численні скарги інтернет-компаній, яким складно просувати свої послуги через те, що пропозиції від Google висвічуються вище, ніж їхні.

Примітно, що Google вже коригувала пошукову видачу в Європі, щоб відповідати антимонопольним законам ЄС, але цього Брюсселю, мабуть, недостатньо.

У своєму посланні Альмунія говорить про намір вжити додаткових заходів на адресу найбільшого в світі пошукача.

Google може стати не першою жертвою антимонопольних служб ЄС. Раніше в аналогічній ситуації опинився Microsoft, котрий через європейську владу був змушений постачати операційну систему Windows 7 до країн ЄС без програвача Windows Media Player і браузера Internet Explorer. У Windows 7 було включено спеціальне меню, яке дозволяло користувачеві самостійно завантажити необхідний браузер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.