ЄС готовий надати Україні спеціалістів для підготовки суддів та юристів - єврокомісар

Середа, 15 квітня 2015, 19:34

Європейський Союз готовий надати Україні своїх спеціалістів для підготовки суддів та юристів нової генерації.

Про це у середу в Брюсселі на конференції, присвяченій Україні, заявив європейський комісар з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Ган, повідомляє УНІАН.

"Ми готові визначити спеціалістів ЄС, щоб давати поради щодо виконання нового законодавства (в судовій сфері) та навчати нове покоління суддів та юристів", - сказав він.

Ган особливо наголосив на необхідності боротьби з корупцією.

"Якщо Україна хоче надіслати друзям чіткий сигнал, вона повинна позбавитися корупції. Корупція повинна бути покарана, але ще більш важливо, щоб їй можна було запобігти у новій професійній культурі відкритості та прозорості, яка повинна бути створена", - зазначив єврокомісар.

При цьому він назвав боротьбу з корупцію першочерговою у сфері державних закупівель та приватизації державних компаній.

Чиновник ЄК висловив переконання, що якщо буде стабілізована країна, буде стабілізований регіон.

"Краще майбутнє для України може бути досягнуто тільки через рішучі та невідкладні зміни. Україна повинна сама знайти шлях та мужність для реформ. ЄС буде ключовим гравцем, підтримуючи необхідні реформи", - запевнив Ган.

При цьому єврокомісар задався питанням: "Чому Україна не така, як Польща?" "Нам відомо, що у 1991 Україна та Польща мали однакові ВВП. Зараз ВВП Польщі у три рази вище, ніж України. Необхідно зустріти болючі зміни. Це потребує мужності та лідерства", - переконаний він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: