Польща має пильнувати, щоб Захід не зачинив Україні двері - Коморовський

Четвер, 16 квітня 2015, 17:30

Польща повинна стежити за тим, щоб Захід не зачинив Україні двері.

Про це заявив президент Броніслав Коморовський під час зустрічі з командуванням Литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрбриг), що формується у Люблині, передає "Польське радіо".

"Завданням Польщі є пильнувати, щоб західний світ не зачинив дверей до політичних структур і структур безпеки, до Європейського союзу, а також, якщо Україна хотітиме, до НАТО", – сказав він.

"Ми мусимо тримати польську ногу у дверях, але одночасно підтримувати наших українських сусідів у здобутті знання, вміння і реальних можливостей дії, якщо виявиться реальним знайти українське місце у структурах Заходу; ми заохочуємо до цього і будемо в цьому допомагати", - наголосив президент Польщі.

Коморовський додав, що таку підтримку має уможливити Литовсько-польсько-українська військова бригада, яка буде використовуватися, зокрема, в операціях під егідою ООН, НАТО та ЄС.

Нагадаємо, раніше Коморовський під час виступу у Верховній раді заявив, що Україна має бути частиною Європи, це є запорукою її стабільності і безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.