ЗМІ: в уряді ФРН хочуть повернути паспортний контроль для авіапасажирів

Четвер, 2 квітня 2015, 08:15

В уряді ФРН після катастрофи літака авіакомпанії Germanwings обговорюються питання підвищення заходів безпеки під час авіаперевезень.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету Bild.

За даними видання, серед іншого йдеться про можливі зміни в механізмі захисту від несанкціонованого доступу в кабіну пілота, а також про поліпшення збору і обміну даними про авіапасажирів.

Зокрема, робоча група, що складається з французьких і німецьких експертів, обговорює питання скасування механізму повного блокування дверей в пілотську кабіну. Згідно з попередніми даними, саме наявність такого механізму дозволила другому пілоту літака перешкодити поверненню в кабіну капітана повітряного судна і безперешкодно направити лайнер на гори.

Крім того, міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, за даними видання, виступив за повернення правила, згідно з яким всі авіапасажири, як всередині Євросоюзу, так і під час перельотів в рамках Шенгенської зони, зобов'язані при посадці в літак пред'являти посвідчення особи.

"В Шенгенській зоні після скасування кордонів особа  авіапасажира більше не піддається систематичному контролю. Якщо пасажир комусь передасть свій квиток, відомим залишається тільки прізвище людини, яка цей квиток придбала. Це величезний пробіл у питаннях забезпечення безпеки, і ми повинні серйозно задуматися про те, чи може такий підхід залишатися і в майбутньому", - сказав міністр.

Крім того, Томас де Мезьєр також заявив про необхідність поліпшити обмін даними про авіапасажирів з країнами, що не входять в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.