Після катастрофи A320 авіакомпанії вводять нові правила

П'ятниця, 27 березня 2015, 09:03

Авіаперевізники змінюють правила знаходження пілотів в кабіні під час польоту після катастрофи лайнера A320 компанії Germanwings.

Про це повідомляє Reuters.

Передбачається зробити обов'язковою наявність як мінімум двох людей у кабіні протягом всього рейсу. Якщо один з пілотів на певний час залишає своє місце, його повинен замінити хто-небудь із членів екіпажу.

Про нововведення вже оголосили норвезький лоукост Norwegian Air, британська EasyJet, канадська Air Canada, німецька Air Berlin і новозеландська Air New Zealand.

За повідомленнями Delfi, латвійська національна компанія AirBaltic теж вводить нове правило щодо двох членів екіпажу в кабіні.

Канада також заявила, що введе таке правило для всіх своїх авіакомпаній, а ті, що вже використовують такі правила, включаючи Ryanair, поспішили заспокоїти клієнтів.

Серед компаній, які не анонсували такі зміни, була авіакомпанії Lufthansa, що володіє лоукостом Germanwings, чий генеральний директор Карстен Шпор сказав, що він не вважає це необхідним.

"Я не бачу жодної необхідності міняти наші процедури. Це був разовий випадок. Але ми будемо вивчати його з експертами Lufthansa і авіаслужби", - сказав він.

У Сполучених Штатах вже давно діє вимога, щоб у кабіні весь час знаходилися два члени екіпажу, але багато інших країн цього не роблять, дозволяючи пілотові залишити кабіну, наприклад, щоб скористатися туалетом, поки один пілот за штурвалом.

Як повідомлялося, розслідування катастрофи лайнера А320 розглядає версію, що другий пілот свідомо хотів "розбити літак".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.