Захід "проковтнув" анексію Криму - прем'єр Болгарії

Четвер, 2 квітня 2015, 19:39

Незважаючи на те, що країни Заходу постійно протестували проти анексії Криму, вони по суті "проковтнули" її.

Про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов в інтерв'ю місцевому телебаченню, повідомляє EUobserver.

"На суто дипломатичному рівні, цей крок (анексія) постійно опротестовувався, але чомусь західний світ проковтнув Крим",  - сказав він.

Борисов додав, що Захід ніколи не скаже  "в своїй дипломатичній мові, що він проковтнув  Крим", але насправді він це зробив, враховуючи той факт, що "Крим ніколи не згадується, коли ми говоримо про мінські  угоди".

Прем'єр Болгарії також зауважив, що і Меркель, і Олланд, два найвпливовіших лідерів ЄС, повинні були подорожувати до Мінська, щоб побачити Путіна і піти на поступки, щоб досягти угоди з президентом РФ.

Відповідаючи на питання, чи справді він мав на увазі, що Захід мовчки "проковтнув" анексію путіним Криму, Борисов відзначивв: "Як я маю  це сказати? Він не проковтнув її, але ми зупинилися на мінських угодах".

Нагадаємо, у своїй заяві з приводу річниці анексії півострова, Високий представник ЄС з питань зовнішьної та безпекової політики Федеріка Могеріні заявла, що ЄС не визнає приєднання Криму і Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати цей акт порушення міжнародного права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.