Тиск на РФ потрібно продовжити - глави МЗС Литви та Естонії

Середа, 22 квітня 2015, 16:17

Тиск на Росію у зв'язку з діями в Україні необхідно продовжити.

Про це заявиили глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс  та міністр закордонних справ Естонії  Кейт Пентус-Розіманнус на спільній прес-конференції, передає Postimees.

"Що стосується України, то наші позиції точно збігаються, і ми вимагаємо продовження тиску і санкцій до реалізації всіх мінських угод",  - відзначив Лінкявічюс.

"Незважаючи на нещодавні коментарі деяких оптимістів, все ж треба констатувати, що становище залишається складним, дійсно рано говорити про якийсь перелом, адже перемир'я порушується практично щодня, навіть гинуть люди", - додав він.

Пентус-Розіманнус, у свою чергу додала, що Росія повинна взяти на себе відповідальність за те, що відбувається в Україні.

"Чесно кажучи, ми не повинні називати це українською кризою, адже проблема - це агресія Росії в Україні. І ми дотримуємося позиції про те, що Мінські угоди повинні бути повністю реалізовані. Ми вимагаємо тиску на Росію, і ми також вважаємо, що Росія повністю повинна взяти на себе відповідальність", - сказала естонський міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.