ЄС має продовжувати тиск та ізоляцію РФ - Лінкявічюс

Середа, 18 лютого 2015, 15:57

Через недотримання мінських угод Заходу слід продовжувати тиск на Росію.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс журналістам у сеймі, передає Delfi.lt.

"На мій погляд, нам слід чинити так, як ми ухвалили. Оскільки ситуація не тільки загострилася, але і стала виключно драматичною, нам слід продовжувати тиск та ізоляцію, яка теж, до речі, як ви бачите, не відбувається", - наголосив він.

"Вчора Володимир Путін був в одній з європейських столиць (в Будапешті. - Ред.), це говорить про те, що нашій єдності і нашої послідовності належить перевірка, як це не раз робилося до цього часу", - сказав Лінкявічюс.

За словами міністра, після того, як зі столиць держав стали звучати оцінки, що мінська угода про перемир'я не дотримується, і США, і Євросоюзу (ЄС) належить вирішувати, як чинити далі.

"Дуже погана ситуація в районі Дебальцевого, там оточення і, як росіяни кажуть, "зачистка". Цим вкотре самим грубим чином порушується не лише буква, але і дух останніх мінських угод, хоча після дискусій в ООН всі погодилися, що всі мінські угоди слід поважати", - наголосив глава МЗС Литви.

"Це вже не перша угода, і у кожного є свій сенс, вони один одного не заперечують, всі залишаються в силі. Поки не буде гарантовано контроль над кордонами, поки через кордон не припиниться підкріплення цим угрупованням - очікувати прогресу складно", - додав Лінкявічюс.

Як повідомлялося, 16 лютого Лінкявічюс заявив, що настав час посилити санкції та тиск на Росію через те, що вона не має бажання та наміру дотримуватися перемир'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: