Глава ФБР хотів вибачитись перед поляками. Білий дім не дозволив - ЗМІ

Четвер, 23 квітня 2015, 11:49

Глава ФБР Джеймс Комі хотів вибачитися за свої слова про Голокост, однак Білий дім нібито не дав дозволу на публікацію вибачень через загрозу для стосунків з Ізраїлем.

Про це стало відомо польському виданню Gazeta Wyborcza, матеріали якого цитує Onet.pl.

"Вшановуючи шість мільйонів євреїв, які стали жертвами Голокосту, я погано висловився, описуючи сам контекст тих подій. Я цілковито усвідомлюю, що винуватцем цієї трагедії не є Польща, яка була знищена і окупована" - цитує видання слова з листа.

Однак сам лист відправити не дозволив Білий дім.

За даними видання, це пояснюється тим, що адміністрація Обами вважає, що такий жест може трактуватися як ворожий щодо Ізраїлю і Білий дім радше буде "дмухати на холодне, щоб не створити враження ніби США взагалі ворожі щодо євреїв в цілому".

Водночас Джеймс Комі написав лист до польського посла в США, де заявив, що йому "шкода, що своїми словами я ототожнив Польщу і Німеччину".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол США у Варшаві Стівен Малл під час свого вимушеного візиту до МЗС Польщі вибачився за слова директора ФБР Джеймса Комі про причетність поляків до Голокосту. У МЗС Польщі вимагали офіційних вибачень Вашингтона.

У статті, опублікованій в газеті Washington Post, Комі припустив, що до злочинів проти євреїв, які вчинили у роки нацизму, були причетні деякі поляки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: