Віце-президент ЄК: чим довше зволікати з реформами, тим вищою буде їхня ціна

Вівторок, 28 квітня 2015, 10:53

В Єврокомісії привітали зусилля української влади, зроблені за останні місяці заради реформ, однак наголосили на необхідності більш швидких темпів їх впровадження.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс під час інвестконференції на підтримку України в Києві.

За його словами, ситуація в Україні нагадує ту, яку Латвія і інших країни Балтії переживали двічі за останні 25 років: на початку 1990-х і під час кризи в єврозоні і наголосив що для виходу з кризи необхідні зміни, як в економіці, так і в свідомості.

"Свобода, демократія, процвітання мають ціну. Ціною для економічного розвитку є структурні реформи. Чим більше ви з ними зволікатимете, тим вищою буде ціна", - сказав він.

Віце-президент ЄК привітав зусилля останніх місяців у впровадженні реформ, однак наголосив, що багато чого ще потрібно зробити.

Зокрема, за його словами, прогресс у впровадженні конституційної, судової реформи, реформі державного управління досі повільний.

Крім того, важливим чинником буде імплементація введених на законодавчому рівні реформ, а також прозорість цього процесу.

"Задля забезпечення прозорості процесу реформ необхідна залученість до нього громадянського суспільства", - зазначив Домбровскіс.

Крім того, за його словами, загальна економічна ситуація в Україні покращиться, якщо буде відновлено довіру до фіскальної та фінансової систем.

Водночас він визнав, що перед Україною наразі виклики, яких не мали країни Балтії чи Польща – військова агресія Росії.

"Російська агресія в Україні – це не лише питання безпеки, це вплив на щоденне життя всіх українців", - зазначив Домбровскіс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: