Глава МЗС Польщі: питання "Нічних вовків" слід закрити

Середа, 29 квітня 2015, 10:40

Питання проїзду територією Польщі російських байкерів, в тому числі близьких до президента РФ Володимира Путіна "Нічних вовків" слід закрити, а у російськпольських відносинах слід зосередитись на питаннях, які б сприяли консенсусу.

Про це сказав глава МЗС Польщі Гжегож Схетина в ефірі Польського радіо, йдеться в повідомленні пресс-служби Міністерства закордонних справ Польщі.

За його словами, польська влада прийняла правильнее рішення, не впустивши російських байкерів на територію країни.

"Польська держава існує на практиці, вона може приймати рішення і їх застосовувати", сказав він, відзначивши скоординовану роботу різних служб у цій справі.

"Багато російських громадян хотіли б відзначити річницю закінчення Другої світової у Берліні. Однак у питанні "Нічних вовків" ми маємо справу з політичною провокацією" - зазначив Схетина.

За його словами, було б перебільшенням казати що між Росією і Польщею зараз добрі стосунки, але потрібно прагнути до їх стабілізації і "все, що цьому заважає, потрібно усунути".

Як зазначив міністр, російська сторона у відповідь має не погрожувати, а навпаки – давати більше позитивних сигналів до співпраці.

"Це питання слід закрити, а в польсько-російських відносинах шукати точок дотику, наприклах у питаннях малого прикордонного руху чи співпраці на рівні органів місцевого самоврядування" - зазначив Схетина.

Нагадаємо, раніше прикордонна служба Польщі  відмовила в допуску на територію країни групі з 10 російських байкерів, які намагалися перетнути кордон у пункті пропуску Тересполь, відкидаючи свій зв’язок з клубом "Нічні вовки".

МЗС РФ у відповідь вимагало пояснень з приводу таких дій польської влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.