Генпрокурор розповів представникам ЄС про реєстр злочинів проти Майдану

Середа, 29 квітня 2015, 17:48

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив про створення реєстру кримінальних проваджень щодо злочинів, які були скоєні відносно учасників Революції Гідності.

Про це він сказав на зустрічі з головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінським та головою Консультативної місії ЄС Кальманом Міжеєм, повідомляє сайт ГПУ.

За словами Шокіна, в процесі формування реєстру були виявлені злочинні прояви з боку представників правоохоронних органів, такі як перешкоджання розслідуванню кримінальних проваджень про злочини під час Революції Гідності, знищення доказової бази в цих провадженнях тощо.

"Розслідування таких проваджень є тестом для України. Тому мною було прийнято рішення щодо створення спеціального управління з розслідування цих злочинів", - сказав він.

Присутній на зустрічі заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе роз’яснив представникам, на якій стадії знаходиться реформа органів прокуратури.

За його словами, розпочнеться вона зі створення місцевих прокуратур, потім регіональних, і останнім етапом стане реформування Генеральної прокуратури.

Водночас сторони погодились з тим, що реформування потребує не тільки прокуратура, але і вся система правоохоронних органів та судочинства.

Під час зустрічі також було обговорено стан розслідування злочинів під час Революції Гідності та трагедії 2 травня в м. Одесі, а також специфіку призначення та роботи так званих антикорупційних спеціальних прокурорів.

Нагадаємо, раніше Міжнародна дорадча група оприлюднила звіт щодо подій на Майдані, в якому сказано, що українська правоохоронна система не здійснила необхідних дій для розслідування подій на Майдані, а подекуди - прямо перешкоджала розслідуванню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.