Литва збільшує витрати на оборону і створить нову армійську бригаду

П'ятниця, 3 квітня 2015, 14:29

У п'ятницю відбулося засідання Державної ради з оборони Литви (ДСО), яка вирішила оновити концепцію оборони та продовжити зміцнення збройних сил країни.

Про це заявив старший радник президента Вальдемарас Сарапінас, повідомляє Delfi.

"ДСО схвалив концепцію збройної оборони на 2015-2021 рр. У концепції передбачені напрями організації збройних сил країни", - сказав Сарапінас.

За його словами, Держрада з оборони вирішила запропонувати уряду при підготовці проекту бюджету наступного року збільшити фінансування Міноборони на 150 млн євро.

ДСО також постановив, що в наступному році закуплять бойові машини піхоти, самохідні гаубиці та інше військове спорядження.

"ДСО пропонує парламенту прийняти поправки до закону, які дозволять створити другу бригаду сухопутних військ", - сказав Сарапінас.

Міністр оборони Юозас Олекас сказав, що перші покупки в армії можливі в цьому році. Він згадав, що чекає інформації з Німеччини, з якою планують домовитися про купівлю гаубиць.

"Можливо початок буде покладено в 2015 році. Це машини для піхоти. Ми думаємо про посилення артилерійського вогню - це гаубиці. До Литви з візитом має приїхати міністр оборони Німеччини", - сказав Олекас.

За його словами, з Польщею домовилися про подальшу купівлю ПЗРК "Грім", американці поставлять Литві протитанкову зброю.

Олекас додав, що в наступному році планується підвищення фінансування, в основному ці гроші будуть спрямовані на нову армійську бригаду, створення якої повинен схвалити парламент.

"Вони (додаткові гроші. - Ред.) частково будуть спрямовані на створення нової бригади. На основі сухопутних військ буде сформована нова бригада. І поза всяким сумнівом, будуть витрати на додаткову комплектацію, на зброю, і створення штабу", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Литві пройдуть навчання військових резервістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.