Слід підтримувати реформи в Україні - глави МЗС Польщі, Франції та ФРН

П'ятниця, 3 квітня 2015, 17:09

Глави МЗС Польщі, Німеччини і Франції заявили, що треба підтримувати реформи в Україні фінансовими та адміністративними засобами, а також порадами.

Про це вони заявили під час зустрічі міністрів у форматі Веймарського трикутника у Вроцлаві, передає "Польське радіо".

Зокрема, міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина підкреслив, що європейська допомога Україні має бути послідовною і систематичною.

Політики також підбили підсумки реалізації мінських домовленостей.

"Існують великі проблеми, і не всі намагаються їх подолати. Ми хочемо допомогти Україні в її реформах різними способами - фінансово і адміністративно. В ЄС ми підтримуємо всі ініціативи, метою яких є вирішення проблем в Україні", - наголосив глава французького МЗС Лоран Фабіус.

За словами міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмаєра, на даний час необхідно привести до реалізації чергові стадії домовленостей, серед іншого - призначення міжнародних робочих груп та започаткування політичного процесу, який дозволив би провести в Україні вибори. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Польщі, Франції та Німеччини звернулися до високого представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні зі спільним листом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: