Прокуратура Польщі каже про неточності стенограми з літака Качинського

Вівторок, 7 квітня 2015, 15:46

Військова прокуратура Польщі заявила про неточності і дезінформацію громадськості з допомогою оприлюднених у ЗМІ нових розшифровок записів з кабіни літака Ту-154М, який розбився в 2010 році під Смоленськом.

Про це повідомляє видання Onet.pl.

Як повідомляється, наявні неточності в оприлюдненій інформації, які стосуються "як змісту вимовлених фраз, так і ідентифікації мовців".

"Військова прокуратура проаналізувала матеріали ЗМІ. І хоча в них є цитати зі стенограм, там є ряд неточностей, які стосуються змісту фраз, ідентифікації мовців і в коментарях, які не є інтерпретацією експертів" - сказав прокурор Марчін Максян.

При цьому він додав, що токсикологічні експертизи не підтвердили, що хтось з членів екіпажу літака перебував під впливом алкоголю.

"Ми не публікуємо стенограм записів з кабіни літака. Тим паче неприпустима публікація таких матеріалів, які не є чіткими і повними. Вони можуть не тільки дезінформувати громадськість, але й зашкодити слідству" - сказав слідчий.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ оприлюднили розшифровки розмов з кабіни літака Ту-154М, які нібито на третину повніші ніж інформація, оприлюднена раніше. Згідно з ними, в момент катастрофи в кабіні перебував командувач ВПС Польщі, який нібито міг тиснути на пілотів. Крім того, в кабіні нібито пили пиво.

Представники польської опозиції з недовірою поставилися до оприлюдненої інформації і заявили, що це спроба повернення до початкової, російської, версії катастрофи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: