Польща відновила розслідування авіакатастрофи літака Качиньського

Вівторок, 5 серпня 2014, 17:55

Польща відновила розслідування катастрофи літака Ту-154М президента Леха Качиньського.

Як пише Gazeta Wyborcza, відповідне рішення прийняв районний суд Варшави.

"Можна вважати, що, організуючи ці візити, представники держави, які не є військовослужбовцями, допустили порушення громадського або приватного інтересу", - пояснив в обґрунтуванні рішення суддя Войцех Лачевські.

Він додав, що якщо йдеться про перевищення або порушенням обов'язків з боку посадових осіб, то "потрібно абстрагуватися від того, що відбулося 10 квітня 2010 року".

Прокуратура вивчала питання щодо порушення обов'язків або перевищення повноважень з боку державних посадових осіб канцелярії Президента, прем'єр-міністра, МЗС, Міністерства оборони, польського посольства у Москві у зв'язку з підготовкою у 2010 році польотів у Смоленськ - прем'єр-міністра 7 квітня і президента 10 квітня. Мова йшла про підготовку в період з вересня 2009 року по 10 квітня 2010 року.

У вересні 2013 року прокуратура знову закрила справу. Обґрунтування відхилення міститься в 343-сторінковому рішенні. Водночас вже з червня 2012 року прокуратура повідомляла, що було зафіксовано ряд недоліків, проте не визнала їх злочином. Скарги на це рішення подав 21 потерпілий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: