Експорт литовських товарів до Росії скоротився на 60,5%

Четвер, 9 квітня 2015, 16:16

Росія залишається найважливішим партнером Литви щодо зовнішньої торгівлі, однак експорт продукції литовського походження в Росію в січні-лютому цього року, порівняно з тим же періодом 2014 року, скоротився на 60,5%.

Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на Департамент статистики Литви.

На скорочення експорту в Росію в цьому році вплинуло падіння на 99,5% обсягів експорту молока і молочних продуктів, скорочення на 64,7% - експорту пластика та виробів з нього, а м'ясні продукти і напівфабрикати не ввозилися в РФ зовсім.

У цьому році обсяг експорту харчових та сільськогосподарських продуктів литовського походження в Росію склав лише 8,3 млн євро - на 84,9% менше, ніж у січні-лютому минулого року, коли експорт досягав 55 млн євро.

Сукупний литовський експорт в Росію (включаючи реекспорт) за два місяці цього року порівняно з тим же періодом 2014 року, скоротився на 34,7%, а експорт одних лише харчових та сільськогосподарських продуктів - на 64,5%.

У лютому, порівняно з січнем, експорт продукції литовського походження в Росію зріс на 5,3%, а сукупний експорт (включаючи реекспорт) зріс на 36,2%.

У січні-лютому на Росію припадало 13,4% всього литовського експорту (включаючи реекспорт), однак лише 9,5% експорту в Росію припало на товари литовського походження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: