Франція може продати Китаю збудовані для Росії "Містралі" - ЗМІ

Понеділок, 11 травня 2015, 09:41

Франція може продати Китаю вертольотоносці типу "Містраль", які вона збудувала для Росії.

Про це повідомляє видання Want China Times.

Як повідомляється, в Twitter ВМФ Народно-визвольної армії Китаю з'явилася інформація, що між 9-15 травня Китай має намір відвідати французька цільова група у складі двох кораблів: десантного корабля типу "Містраль" Dixmude і Acoint - фрегат типу "Лафайєт".

Dixmude – це третій і останній корабель типу "Містраль", призначений для французького флоту, і це вперше "Містраль" зайде у китайський порт.

Росія підписала з Францією контракт на придбання двох вертольотоносців, які були збудовані і отримали назви "Владивосток" і "Севастополь", однак угода була зірвана через санкції, накладені на РФ у зв’язку з її агресією в Україні.

"Франція навряд чи експлуатуватиме обидва кораблі і одним з варіантів міг би стати їх продаж іншим потенційним покупцям, включаючи Бразилію, Канаду, Китай, Єгипет чи Індію" - пише видання.

Як зазначається, навіть якщо Китай вже має плани розробки власного десантного корабля, він може придбати французькі "Містралі" як моделі для копіювання.

Варто зазначити, що нещодавно віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін заявив, що Франція не зможе продати "Містралі" і використовувати їх у власних цілях, бо їх робили під вимоги ВМФ РФ.

Наразі Росія чекає від Франції або поставки кораблів, або повернення грошей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.