Чеські ЗМІ: Земан підспівує російській пропаганді і суперечить ЄС

Понеділок, 11 травня 2015, 11:08

ЗМІ Чехії критично відреагували на візит президента Мілоша Земана до Москви 9 травня і його слова щодо України та необхідності зняття санкцій з РФ.

Про реакцію чеських видань написали Ceske Noviny.

"Месидж Земана під час поїздки до Москви немовби написаний російськими пропагандистами: ЄС повинен послабити санкції проти Росії, російська наддержава має стати членом ЄС, в Україні громадянська війна і вона не буде членом НАТО" - пише видання Mladé fronty Dnes.

Земану нагадали і те, що він в Москві зустрічався не лише з Путіним, а й з Володимиром Якуніним, який перебуває в санкційному списку США, а також те, що він відзначав день перемоги в країні, яка окупувала території України, Молдови та Грузії.

Видання Lidove noviny написало, що президент Чехії "суперечить ЄС, коли говорить, що санкції потрібно зняти до кінця року". Журналісти зазначають, що Земан не може говорити за весь ЄС.

Крім того, на думку видання, чеському президенту не варто забувати, як у Мюнхені вирішували долю Чехословаччини, коли він починає говорити про Україну.

"Земан любить говорити про це з Путіним, не беручи до уваги думку Києва" - зазначає видання.

Нагадаємо, під час свого візиту до Москви в інтерв’ю російським ЗМІ Мілош Земан заявив, що санкції можливо зняти до кінця року, оскільки ситуація на сході України стабілізувалася і "громадянська війна практично не йде".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.