В Європарламенті готові співпрацювати з РФ лише за виконання мінських угод

Понеділок, 11 травня 2015, 18:14

Відносини з росією можливі лише тоді, коли вона поважатиме територіальну цілісність України і виконуватиме мінські угоди.

У прийнятому 11 травня Комітетом Європарламенту у закордонних справах звіті про стан відносин між ЄС та РФ сказано, що діалог з Росією має відбуватися не коштом європейських цінностей, йдеться у повідомленні прес-служби Європейської народної партії.

Депутати також хочуть. Щоб були розроблені заходи на випадок, якщо Росія і далі не буде дотримуватися зобов’язань.

"З самого початку Європа помилково інтерпретувала наміри путіна. Прийняттям цього звіту ми показуємо, що починаємо краще розуміти політику Росії" - сказав європарламентар Яцек Саріуш-Вольський.

Він звернувся до окремих діячів в Європі проводити не прокремлівську, а проросійську політику, тобто спрямовану на підтримку російських демократів.

"Сила Європи полягає в її єдності, наміри Путіна - розділити нас, і саме тому, якщо ми хочемо досягти успіху, Європа повинна переконатися, що залякати або шантажувати держав-членів неможливо. Час умовлянь минув, тепер час рішучих дій, солідарності та посиленої політики безпеки та оборони, - додав євродепутат.

Звіт розглядатиметься на пленарному засіданні Європарламенту ще в травні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.