Генсек НАТО російським ЗМІ: ми захищаємося від Росії, тому лишимося у Балтії

Середа, 13 травня 2015, 13:58

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що альянс має лишатися у регіоні Балтійського моря, адже це – відповідь на дії Росії, які тривають досі.

Про це він заявив на прес-конференції в рамках міністерської зустрічі альянсу в Белеку (Туреччина), коментуючи запитання російських журналістів, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"НАТО підвищив військову присутність на сході, в тому числі у балтійських країнах, як відповідь на наступальні дії РФ. Росія відповідальна за агресивні дії в Україні, адже саме вона здійснила незаконну та нелегітимну анексію Криму, а також дестабілізує Східну Україну", - нагадав він у відповідь на запитання про причини посилення присутності альянсу.

"Ключова задача НАТО – захищати всіх членів альянсу, і ми маємо бути певні, що здатні це робити. Саме тому ми посилили свою військову присутність. Наші дії носять оборонний характер, вони пропорційні (діям Росії) і цілком відповідають нашим міжнародним зобов’язанням", - заявив генсек.

Він нагадав, що альянс проводить регулярні військові навчання та патрулювання повітряного простору над Балтійським морем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.