Угорщина підтримає продовження санкцій проти РФ - український дипломат

Четвер, 14 травня 2015, 12:40

Угорщина підтримає європейське рішення щодо продовження санкцій проти РФ.

Про це кореспонденту "Європейської правди" розповів тимчасовий повірений України в Угорщині Михайло Юнгер.

"Зараз в угорському суспільстві та серед політиків немає дискусій щодо доцільності або недоцільності санкцій. І це при тому, що санкції шкодять багатьом європейським країнам, у тому числі й Угорщині", - зазначає дипломат.

За його словами, ставлення до санкцій змінилося з осені минулого року.

"До того можна було почути різні заяви, і позиція прем'єр-міністра Орбана була досить скептичною. Він неодноразово заявляв, що санкції - це постріл собі у ногу. Але згодом ситуація змінилася. Можливо, це пов'язано з тим, що Україна витримала надважкі військові випробування  і вижила. З цього часу тон заяв щодо санкцій змінюється, і від того ж прем'єр-міністра вже немає подібних заяв", – зазначив дипломат.

Така зміна, впевнений Юнгер, і дозволяє очікувати, що позиція Угорщини щодо санкцій не відрізнятиметься від загальноєвропейської.

Зміна настроїв,  за словами дипломата, також дозволяє припускати, що минулорічна ситуація із припиненням реверсу газу в Україну через Угорщину не матиме продовження.

Як відомо, саміт ЄС у березні вирішив продовжити економічні санкції проти Росії до кінця 2015 року і прив'язати питання санкцій до виконання мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.