Могеріні: саміт в Ризі - шанс відкрито окреслити подальшу співпрацю

П'ятниця, 15 травня 2015, 16:18

Під час саміту в Ризі ЄС відкрито та прагматично обговорить подальшу співпрацю з країнами Східного партнерства.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час прес-конференції за результатами зустрічі глав МЗС Вишеградської четвірки та країн Східного партнерства.

"Я думаю, що цей саміт - це шанс дуже відкрито, прагматично та детально обговорити нашу подальшу співпрацю",  - відзначила вона.

"Нам потрібно продовжувати співпрацювати в практичному вимірі у різних сферах - від мобільності та торгівлі до енергетики",  - підкреслила Могеріні.

"Саме тому у Ризі проходитиме не лише інституційний саміт, але й паралельні заходи, які включають представників медіа, громадянського суспільства та бізнесу",  - додала вона.

Високий представник ЄС підкреслила, що саміт Східного партнерства в Ризі проходитиме "за абсолютно інших умов" у порівнянні з попереднім.

"З негативного боку цілком зрозуміло, що безпекова ситуація в регіоні Східного партнерства значно погіршилася, з позитивного - ми розвинули значно сильнішу та глибшу співпрацю з кожною з шести країн", - зауважила Могеріні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тональність підсумкової декларації саміту в Ризі буде чи не найнижчою за час існування Східного партнерства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: