Євросоюз засудив смертний вирок Мухаммеду Мурсі

Понеділок, 18 травня 2015, 10:12

Рішення суду Каїра, який засудив до страти колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, не відповідає міжнародному праву.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, повідомляє сайт ЄС.

"Рішення суду, що засудив до страти колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі і понад 100 його прихильників, було винесено за результатами масового судового процесу, проведення якого не відповідає зобов'язаннями Єгипту в рамках міжнародного права", - йдеться в заяві.

Могеріні підкреслила, що судові органи Єгипту повинні забезпечити право обвинувачених на справедливий судовий розгляд і незалежне розслідування.

Глава європейської дипломатії зазначила, що ЄС принципово виступає проти смертної кари як такої.

"Смертна кара - жорстока і нелюдська, не в змозі діяти як стримуючий фактор і являє собою неприйнятне заперечення людської гідності та цілісності", - підкреслюється в документі.

Суд засудив у суботу, 16 травня, екс-президента країни Мухаммеда Мурсі до смертної кари за втечу з в'язниці під час повстання 2011 року, внаслідок якого був повалений президент Хосні Мубарак.

Разом з Мурсі до вищої міри покарання за втечу були засуджені ще понад 100 осіб. Вирок повинен затвердити верховний муфтій Єгипту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: