ЄС: у Криму продовжуються залякування кримських татар

Понеділок, 18 травня 2015, 13:15

В Криму продовжують порушувати права та кримських татар та залякувати їх.

Про це йдеться в заяві речниці високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні з нагоди 71-ї річниці депортації кримських татар.

"Депортація кримських татар, які відбулися 71 рік тому в цей день, була трагічним поворотним пунктом в їхній історії. В цю річницю сумно спостерігати, що публічні заходи в Сімферополі були заборонені",  - говориться в повідомленні.

"Це - останній приклад обмежень і залякувань, з якими стикаються кримські татари", - відзначила речниця Могеріні.

За її словами, ЄС продовжує підкреслювати свою стурбованість з приводу погіршення ситуації з правами людини на півострові після незаконної анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році, в тому числі з правами осіб, що належать до меншин.

"Свободи пересування, вираження думок і слова повинні поважатися. Міжнародним правозахисним організаціям має бути забезпечений повний, вільний і необмежений доступ на всю територію України, включаючи Крим і Севастополь", - наголошується в заяві.

Додамо, що представництво ЄС в Україні, яке поширило дану заяву, супроводило її ілюстрацією - новим символом річниці депортації, який нині набув поширення.

 фото зі сторінки European Union in Ukraine
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.