Десятки тисяч македонців мітингували за прем’єра, якого звинувачують у корупції

Фото
Вівторок, 19 травня 2015, 08:55

Десятки тисяч жителів Македонії організували акції на підтримку чинного прем'єр-міністра Ніколи Груєвські.

Про це повідомляє ВВС.

Акція проходила під будівлею парламенту в столиці Македонії Скоп'є. Люди скандували "Македонія, Македонія!" та "Нікола, Нікола!", тримаючи в руках національні прапори.

 

Прем'єр-міністр, якого опозиція звинувачує в корупції і зловживанні владою, виступив перед натовпом прихильників зі спростуваннями звинувачень і заявив про відмову піти у відставку.

На думку демонстрантів, вони захищають власну країну, щоб не допустити "темного сценарію, який нав'язується ззовні".

Акція відбулася наступного дня після великого антиурядового мітингу з вимогою відставки Груєвські.

При цьому антиурядовим протестам сприяли оприлюднені лівоцентристською опозицією таємні аудіозаписи, на яких урядовці домовляються про маніпуляції з результатами голосування та приховування вбивства. Крім того, прем'єр-міністра звинувачували в отриманні хабаря у 25 млн євро.

Варто зазначити, що в понеділок прихильники Груєвські зібралися лише за 2 км від місця, де продовжують свою безстрокову акцію його опоненти.

Як повідомлялося, нещодавно македонська поліція проводила велику контртерористичну операцію у місті Куманово, що за кількадесят кілометрів від столиці країни Скоп’є.

Під час неї було вбито 8 поліцейських та 14 бойовиків. Варто зазначити, що Нікола Груєвські звинуватив опозицію у маніпулюванні контртерористичною операцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.