Європейська енергоспільнота підтримує план енергоефективності України до 2020 року

Середа, 20 травня 2015, 11:43

Енергетичне співтовариство підтримує Національний план дій з енергоефективності до 2020 року.

Про це йшлося на зустрічі віце-прем'єра Геннадія Зубка з директором секретаріату Європейського Енергетичного співтовариства Янезом Копачем, повідомляє сайт міністерства.

Зубко повідомив, що Мінрегіоном погоджено Національний план дій з енергоефективності до 2020 року, який має бути затверджений Урядом.

За словами Копача, Енергетичне співтовариство розглянуло цей проект і підтримало його повністю. Він запевнив, що Енергетичне співтовариство підтримує кроки уряду України у підготовці та розробці законодавства у сфері енергоефективності.

Водночас Копач зазначив, що Енергетичне співтовариство висловило ряд зауважень і пропозицій щодо підготовленого законопроекту "Про енергетичну ефективність будівель" у зв’язку з невідповідністю його норм положенням Директиви ЄС "Щодо енергетичної ефективності будівель".

Зокрема, сторони погодились, що вимога про обов’язковість надання сертифікату енергоефективності будівель, які передаються у власність або оренду власникам може бути відтермінована в законі на певний період.

Зубко зазначив, що уряд може внести цей законопроект на розгляд парламенту вже на нинішній сесії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.